Японска надежда

Здравейте приятели,

Както ви е известно, Япония беше разтресена от силно земетресение с магнитуд 8.9 последвано от още 4 труса с магнитуд 7.1 по скалата на рихтер , в следствие на което 10-метрова вълна цунами удари град Камаиши в префектура Ивате.
До момента не се знае точния брой на загиналите, много хора останаха без дом, в някои градове магазините са празни, все още не е отминала опасността от спиране изтичането на радиация от АЕЦ Фукушима.
Японска надежда tsunami

В този тежък момент за японски народ, единственото което можем да направим, е да се помолим за тях на Бог и/или всички заедно да се опитаме да направим 1000 оригами жерава или просто един оригами жерав като след това го закачим на най-близкото до нас дърво.

Ако искате и вие да покажете съпричастност, към случващи те се събития в Япония, то нека всеки един от вас, да сгъне по един оригами жерав и нека го закачи до най-близкото дърво.

Аз знам че няма да можем да върнем времето назад и няма да можем да върнем всичките жертви на природната стихия, но вярвам, че с този малък жест, всички заедно ще можем да отдадем почит към японската култура и японския народ.

За тези от вас, които не знаят как се прави оригами жерав, може да се научите на показания урок тук.

За всички вас, които има възможност да направят парично дарение, може да видят дарителската кампания на БЧК тук.
Ето и няколко видеа показващи последиците от природните бедствия.