Получено писмо от Посолство на Япония в България.

Получихме електронно писмо относно конкурса “Моята оригами снимка”от г-жа Ая Отаки, Секретар по културните въпроси на Посолство на Япония в България.

Искам да изразя благодарността си към г-жа Отаки за хубавите думи и подкрепата към конкурса и да споделя със всички вас, написаното в писмото.

По-долу може да прочетете целия текст от писмото:

ДО ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА КОНКУРСА „МОЯТА ОРИГАМИ СНИМКА”

Скъпи приятели на Япония и японските традиции,

Работата ми като секретар по културните въпроси в посолството на Япония до момента ми даде възможност да се убедя в силния интерес на българите към историята, традициите и културата на нашата страна. Чудесно е, че инициативите за организиране на събития, свързани с Япония, все по-често идват от българска страна, защото те водят до по-доброто ни взаимно опознаване.

Оригами е традиционно японско изкуство, което обаче отдавна е прехвърлило географските граници на Япония и се е превърнало в любимо занимание на хора от цял свят. Те карат хартията да оживява в ръцете им във формата на птици, животни, цветя и различни предмети, но често залагат и на новаторски похвати.

Радвам се, че Конкурсът „Моята оригами снимка”, организиран от origamite.com, ще даде възможност на българските майстори на оригами да премерят сили и да се потопят в духа на това изкуство. Желая успех на всички участници и на добър час на конкурса!

Докоснете се до Япония чрез хартията и оригами!

Ая Отаки

Секретар по културните въпроси

Посолство на Япония в България